Ecologische bermen FIETSOSTRADES in samenwerking met Stijn Wens
Door middel van ecologisch bermbeheer probeert de Vlaamse overheid om de habitat- en verbindingsfunctie van de wegbermen te verbeteren. De oppervlakte van alle bermen samen vormt immers een groot natuurgebied in Vlaanderen. Bermen zijn vaak ook de laatste uitwijkplaats voor dieren en planten waarvan het oorspronkelijke leefgebied is verdwenen. En dan is er ook nog het visuele aspect, iedereen kijkt waarschijnlijker liever op een berm vol bloemen, dan naar een monotone grasvlakte. Doordat mensen zien hoe de bermen ecologisch worden beheerd, kan ook het bewustzijn rond natuur worden vergroot

Eén set bermborden betaat uit 1 groot recto verso ‘infobord’, geflankeerd met 2 x 3 recto verso ‘bermbewoners’ bordjes die gepositioneerd worden voor en achter het infobord.
Elk bord bestaat uit een gegalvaniseerde paal van Ø50 mm (dikte 3 mm) die word vastgezet in een stabilisatie beton in volle grond. Vervolgens wordt het bord er in één geheel over geplaatst en vastgezet met 2 bouten. Voor een volledige actieset zijn 8 gegalvaniseerde palen nodig. (2 voor het infobord en 2 x 3 voor de ‘bermbewoners’ bordjes.
Back to Top